Bedrijfsauto leasen? Hier moet je rekening mee houden

Bedrijfsauto leasen? Hier moet je rekening mee houden

Als je je eerste auto least, heb je een belangrijke mijlpaal bereikt. In dezelfde geest is dit ook een spannende nieuwe ervaring. Wanneer kies je het voertuig waarmee je voor het eerst als zelfstandige gaat leasen? Of biedt je werkgever je de mogelijkheid om de eerste auto die je leaset zelf uit te zoeken? Bij een bedrijfsauto direct zakelijk leasen zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Welke punten dit zijn, lees je hieronder. 

1. Let goed op de voorwaarden van het leasecontract

Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van een langere looptijd doorgaans resulteert in een verlaging van de maandelijkse leasekosten. Je kunt bijvoorbeeld een mooier model leasen als je kiest voor een termijn van 60 maanden in plaats van een periode van 48 maanden. Contracten voor kortlopende lease hebben vaak een looptijd van slechts één maand. Wat zijn enkele goede uitkomsten die gezien de omstandigheden haalbaar zijn?

2. Zou je overwegen een persoonlijke bijdrage te leveren?

Ben je verliefd geworden op een prachtige leaseauto, om er vervolgens achter te komen dat de prijs ervan iets hoger is dan het bedrag dat je werkgever bereid is te betalen? Dan is er de mogelijkheid om het bedrag te verhogen en elke maand een terugkerende bijdrage te leveren.

3. Krijg meer voertuig voor je geld door te kiezen voor een occasion auto

Auto’s die deel uitmaken van een occasion lease zijn voertuigen die niet helemaal nieuw zijn. Het zijn wel nog relatief nieuwe en betrouwbare auto’s. Aan de andere kant is de maandelijkse huur minder dan wat je zou betalen voor een gloednieuw model. Je hebt de mogelijkheid om een voertuig te kiezen dat binnen je prijsklasse ligt, maar dat een hoger niveau van weelde heeft in zijn interieur en exterieur details. Deze leaseauto is onmiddellijk beschikbaar, of erg snel beschikbaar gesteld, wat nog een ander voordeel is.