Boekhouding: Zelf doen of uitbesteden?

Boekhouding: Zelf doen of uitbesteden?

Onder boekhouding vallen veel verschillende taken, maar je kan het het beste omschrijven als het bijhouden van gedane uitgaven en verkregen ontvangsten. Het is een hele mond vol en niet onbelangrijk. Maar kies je ervoor om deze zelf te doen, of kun je het beter uit besteden? 

Wat is de boekhouding precies? 

Voor de één is het een makkie en voor de ander is het een nachtmerrie. Maar voor eenieder die eigenlijk niet weet wat er nou precies mee bedoeld wordt, vind je hier een korte uitleg.
Eigenlijk is het niets anders dan het verwerken van je financiële administratie. Natuurlijk komt hier wel van alles bij kijken. Denk hierbij aan alles wat te maken heeft met de belastingdienst, zoals de belastingaangifte. Andere taken die hieronder vallen zijn… 

  • … Facturen opstellen.
  • … Inkomstenbelasting. 
  • … Opstellen van jaarrekening, balans, winst- en verliesrekening. 

Het is belangrijk om je boekhouding op orde te hebben om problemen te in de toekomst te voorkomen. Voor meer informatie over de boekhouding kun je hier terecht. 

Voordelen en nadelen van een boekhouder

Misschien lees je dit en denk je, dit kan ik makkelijk zelf. Maar het kan ook zijn dat het je alleen maar minder enthousiast gemaakt heeft. Het kan voor veel mensen namelijk een langdradig verhaal worden. Voor die mensen is er de optie een boekhouder aan te nemen. Hier zitten namelijk ontzettend veel voor-, en een paar na-, delen aan. 

Voordelen

Geen zorgen meer!

Dit is misschien wel het grootste voordeel van een boekhouder. Je hoeft je zelf niet meer zorgen te maken over de nummertjes die bij het boekhouden komen kijken en zo hou je tijd over voor andere dingen.

Bespaart je geld!

Natuurlijk kost het inhuren van een boekhouder geld, dat is logisch. Maar wat je je misschien niet realiseert, is dat een boekhouder zichzelf weer terug kan verdienen door jou goed advies te geven en er voor te zorgen dat jij nooit te veel betaald. 

Krijg advies!

Het gaat niet alleen om nummertjes wanneer je samen werkt met een boekhouder. Ze kunnen je ook advies geven over alles wat te maken heeft met de boekhouding. 

Nadelen

Sensitieve onderwerpen 

Wanneer je een boekhouder er bij haalt moet je je er wel van bewust zijn dat je gegevens moet delen die je niet zomaar met iedereen wilt delen. 

Overzicht kwijt

Wanneer jij iemand bent die graag alles op een rijtje hebt en niet graag dingen uit handen geeft kan dit problemen veroorzaken. Je verliest namelijk wel het overzicht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *