Tips voor een betere sfeer op de werkvloer

Tips voor een betere sfeer op de werkvloer

Een werkgever zijn is niet altijd even gemakkelijk. Je wilt je werknemers namelijk ook tevreden stellen en ervoor zorgen dat er een fijne werksfeer hangt. Als de sfeer op de werkvloer niet goed is, dan zal het werk dat verricht moet worden stukken langzamer gaan. Ook krijg je dat je werknemers niet met plezier naar hun werk toe gaan. Hoe je dit kunt veranderen, lees je hieronder.

Vergaderen doe je op een speciale vergaderlocatie

Ken je dat? Zit je net in een belangrijke vergadering, komen mensen je weer storen. Ze hebben vragen aan jou of aan de mensen met wie je op dat moment aan het vergaderen bent. En omdat je toch in hetzelfde pand vergadert als waar de rest van je werknemers op dat moment zijn, kunnen ze je best even een paar vragen stellen. Daar gaat je kostbare vergadertijd en de concentratie van de aanwezigen. Om dit soort situaties te voorkomen, kun je ervoor kiezen om te vergaderen op een aparte locatie. Naast dat dit voor veel rust zorgt bij jou en je werknemers, wordt vergaderen hierdoor iets om naar uit te kijken. Je werknemers komen eens in een andere omgeving en zullen zich veel gemakkelijker kunnen concentreren. En als je er echt een uitje van wilt maken, kun je er ook voor zorgen dat er lunch of hapjes aanwezig zijn bij de vergadering. Een echte win-winsituatie voor jou en je werknemers. 

Organiseer regelmatig een bedrijfsactiviteit

Nee, dit hoeft geen heel uitje te zijn. Een gezamenlijke lunch op vrijdagmiddag of borrelavond is zeker voldoende. Door je werknemers eens kennis met elkaar te laten maken wanneer de sfeer anders is dan tijdens werktijd, zullen ze betere banden met elkaar krijgen. Ze leren elkaar echt kennen in plaats van dat ze alleen maar de kwaliteiten van elkaar kunnen waarderen die handig zijn tijdens het werken. Ook is dit een goede kans voor jou als werkgever om je werknemers beter te leren kennen. Onder werktijd zullen je werknemers altijd onder druk staan en misschien wel nerveus zijn om met je te praten. Hierdoor krijg je geen goed beeld van ze. Een activiteit buiten werktijd kan hier goed mee helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *