Tips voor het indienen van de belastingaangifte

Tips voor het indienen van de belastingaangifte

De belastingaangifte komt elk jaar weer terug en veel mensen zien er tegenop. Om het wat makkelijker te maken, zetten we in dit artikel wat tips op een rijtje om het doen van de belastingaangifte wat makkelijker te maken. 

Vraag om hulp

Zie je echt heel erg op tegen het doen van jouw belastingaangifte? Of bevind jij je dit jaar in een bijzondere situatie? Dan kan het slim zijn om wat hulp in te schakelen. De Belastingdienst biedt zelf gratis hulp aan, maar dit duurt vaak erg lang. Wanneer je een professioneel advies wil, kun je ook contact opnemen met een deskundige. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een accountant in de omgeving van Etten-Leur.

Controleer alle gegevens

De Belastingdienst vult tegenwoordig veel van je gegevens al vooraf in. Deze gegevens kloppen grotendeels, maar er gaat ook wel eens wat fout. Daarom is het belangrijk dat je deze vooraf ingevulde gegevens goed controleert en aanvult of verbetert waar nodig. 

Bekijk de aangifte van vorig jaar 

Als er niet veel veranderd is in jouw situatie, is het handig om je belastingaangifte van vorig jaar erbij te pakken. Dan kun je precies zien wat je in dat jaar hebt ingevuld en kun je misschien een aantal bedragen overnemen. Dat scheelt je weer wat tijd. 

Gebruik het verdeelscherm

Doe je samen met je fiscale partner belastingaangifte? Dan kun je het verdeelscherm van de Belastingdienst gebruiken. Hiermee kun je schuiven met gemeenschappelijk imkomensbestanddelen. De Belastingdienst rekent alles dan meteen door, waardoor jullie direct zien hoe jullie samen zo min mogelijk belasting betalen. 

Uitstel aanvragen

Kom je er niet aan uit? Of heb je meer tijd nodig voor het invullen van de belastingaangifte? Dan kun je voor 1 mei uitstel aanvragen via de site van de Belastingdienst of schriftelijk via het uitstelformulier. Je kunt dan tot uiterlijk 1 september uitstel krijgen voor het indienen van jouw belastingaangifte. In verband met de coronacrisis zijn de regels rondom uitstel dit jaar versoepeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *