Wanneer moet je een interim controller inhuren?

Wanneer moet je een interim controller inhuren?

Als je bedrijf groeit, komt er een moment waarop je meer financiële controle nodig hebt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het inhuren van een interim controller de juiste keuze is. In deze blogpost gaan we dieper in op wanneer het inhuren van een interim controller de juiste stap is en wat je moet weten als je dat besluit te nemen.

Wanneer kiezen voor een interim controller?

Een interim controller kan worden ingehuurd als jouw bedrijf bepaalde financiële doelstellingen wil bereiken of als jouw huidige controller geen tijd heeft om bijvoorbeeld nieuwe systemen of processen in te voeren. Een interim controller via Feller is meestal een ervaren professional met veel kennis over financiële processen en systemen en kan je helpen bij het realiseren van jouw doelstelling.

Wat kan een interim controller?

Interim controllers zijn ook goed in staat om samengestelde financiële rapportage op te stellen, wat nuttig kan zijn voor het managementteam om betere beslissingen te kunnen maken. Ook kunnen ze helpen bij het implementeren van efficiëntere boekhoudprocessen, wat gunstig kan zijn voor de lange termijn vermogenspositie van het bedrijf.

Wat zijn de voordelen?

Interim controllers zijn flexibeler dan permanente controllers omdat ze kortdurende projectgebonden taken aanpakken die anders mogelijk niet door de permanente controllers behandeld zouden worden Bedrijven die op zoek zijn naar extra ondersteuning of expertise, maar niet de tijd of middelen hebben om iemand in dienst te nemen voor de lange termijn, vindt hiermee vaak hun oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *