Wat te doen als facturen niet worden betaald?

Wat te doen als facturen niet worden betaald?

Als jij producten of diensten aanbiedt en facturen uitstuurt dan wil natuurlijk wel dat deze door de klanten betaald gaan worden. Het is immers ook erg belangrijk dat facturen betaald worden, omdat jij waarschijnlijk ook kosten hebt moeten maken voor de producten of diensten die jij aanbiedt. Maar hoe zit dat eigenlijk, je stelt een termijn en de klant betaalt de factuur niet? Wat kun je doen als de facturen die jij uitgestuurd hebt niet betaald worden. Dit kan wel een aantal redenen hebben, wij gaan je vertellen wat je moet weten.

De redenen dat een klant niet betaald

Het kan zo zijn dat een klant niet betaald omdat hij of zij de factuur gemist, dit is best onschuldig en hier zou je gewoon contact over kunnen leggen met elkaar. De factuur kan namelijk per ongeluk zoek geraakt zijn, maar er kunnen meer redenen zijn. Wat als de klant niet tevreden is over de producten of diensten die jij aangeboden hebt, dan is het raadzaam samen tot een oplossing te gaan komen. Slechte ervaringen heeft natuurlijk niemand wat aan, daarom kun je beter komen met een compensatie over een ander redelijk voorstel. Ook kan het zo zijn dat je klant gewoon wel koopt, maar vertikt te betalen. Wat doe je in zo één situatie, waarbij er geen contact is en je een klant alles negeert?

Verdere stappen nemen

Om te beginnen kunnen je na het verstreken betaaltermijn de klant een aanmaning sturen, dit kun je nogmaals herhalen. Hulp en advies bij meer over als een ontevreden klant niet wil betalen kan handig zijn, omdat jij er zelf dan niet achteraan hoeft te gaan. Wel moet je er zeker van kunnen zijn dat de klacht die de klant heeft ongegrond is, om op die manier veel meer discussie te voorkomen. 

Let ook op dat de algemene voorwaarden van jouw bedrijf kloppen, hiermee kun je ook veel ellende voorkomen. Tijdrovend hoeft een niet betalende klant niet meer te zijn als je hier hulp bij inschakelt, jij kunt namelijk jouw werkzaamheden gewoon hervatten terwijl het bedrijf waar jij hulp ingeschakeld heeft voor jou aan de slag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *