Wat zijn de voordelen van een accountant bedrijf?

Wat zijn de voordelen van een accountant bedrijf?

Als ondernemer kan de boekhouding een verschrikkelijke en vermoeiende taak zijn. Je moet zorgen dat alles op de goede plek staat zodat je geen gezeur krijg met de overheid. Je moet alle facturen betalen en de verzonden facturen moet betaald zijn. Dit kan vaak tot in de late uurtjes doorgaan. Daarom huren veel ondernemers een accountant bedrijf in die dat werk voor hen doet. Maar wat zijn hier nou de voordelen van? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Meer tijd voor ondernemen

Wanneer je een accountant bedrijf inhuurt heb je meer tijd om te ondernemen. Doordat je niet in de late uurtjes meer alle boekhouding zit bij te werken kun je meer klanten regelen, meer taken doen voor klanten. Je bent dus echt meer bezig met het ondernemen. De administratie wordt volledig of deels voor jou gedaan.

Duidelijk inzicht

Doordat een accountant professioneel te werk gaat heb je altijd een duidelijk overzicht hoe je er financieel ervoor staat. Alles wordt ook dagelijks of wekelijks bijgewerkt. Je kunt dus wel nog dagelijk je boekhouding bijhouden, maar dan in de vorm van kijken hoe je ervoor staat. Je kunt dus duidelijke acties ondernemen op basis van een overzichtelijke boekhouding.

Niet alleen voor boekhouden

Een accountant is niet alleen handig voor de boekhouding, maar ook voor het helpen van de Belastingaangifte en financieel advies. Belastingaangifte is ook een vervelende taak. Al helemaal als ondernemer. Een accountant helpt jou hierbij. Hij of zij doet dit door advies te geven, of zelfs volledig. Ook kun je er terecht voor al je financiële vragen of je wel moet investeren in een nieuwe machine of nieuw pand.

Altijd op de hoogte

Een accountant is ook altijd op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving. Zo kom je niet tegen een vervelend blok te staan waardoor je eventueel je bedrijf moet opzeggen omdat je niet volgens de wet aan het werk bent.

Verschil met boekhouder

Een boekhouder en accountant lijken dezelfde taken te doen. Dit klopt ook wel in grote lijnen, maar er zit toch nog wel één groot verschil in. En dat is dat de naam accountant beschermt is door de wet. Een accountant heeft namelijk een gecertificeerde opleiding gedaan en heeft daar zijn of haar diploma gehaald. Iedereen mag zichzelf een boekhouder noemen, maar niet iedereen mag zichzelf een accountant noemen.
Ben je nou op zoek naar een accountant voor je bedrijf? Kijk dan eens op domen-quist.nl. Hier krijg je professioneel advies en wordt je boekhouding netjes bijgehouden. Niet alleen voor de winkelbranche. Maar ook voor de horeca kun je bij hun terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *