Wat zit er inbegrepen bij de goedkoopste crematieverzekering?

Wat zit er inbegrepen bij de goedkoopste crematieverzekering?

Je uitvaart kan zo uitgebreid gemaakt worden als je maar voor ogen kunt hebben, maar niet iedereen zit hierop te wachten. Voor veel mensen is de uitvaart iets dat zo praktisch mogelijk gehouden moet worden en voor de rest iedereen zelf kan bepalen hoe die het verdriet verwerkt. Mocht jij er ook zo instaan, dan kan de meest eenvoudige crematieverzekering al voldoende zijn voor jou. Daarbij zijn deze verzekeringen ook meteen een stuk goedkoper. Maar wat kun je allemaal van de goedkoopste crematieverzekering verwachten? Hieronder vind je meer informatie.

De crematie zelf

Bij de crematie zelf zijn de basiswerkzaamheden altijd meeverzekerd, ongeacht welke verzekering je kiest. Denk hierbij aan een reservering in het uitvaartcentrum, de (standaard) kist waar je als overledene in geplaatst wordt en het personeel dat helpt de crematie in goede banen te leiden. Ook het opbaren in de aula is inbegrepen, om het laatste afscheid te kunnen geven.

Zodra de laatste woorden zijn gesproken en de kist door de crematieoven is gegaan, is het niet altijd inbegrepen wat er met het stoffelijk overschot gedaan wordt. Er is altijd de mogelijkheid om het as bij het crematorium uit te laten strooien, maar voor het gebruik van een urn kan het zo zijn dat je per aanbieder een extra pakket nodig hebt.

De organisatie voor de uitvaart

Bij iedere crematieverzekering is het inbegrepen dat er een maximum aantal rouwkaarten verzonden kan worden aan familie en vrienden. Afhankelijk van waar je verzekerd bent kan dit oplopen tot 75 rouwkaarten. Ook het vervoer van de overledene naar het crematorium is inbegrepen, net als het klaarmaken voor de eindceremonie. Voor bijvoorbeeld een rouwstoet is een uitgebreidere verzekering vaak nodig.

Na de ceremonie

De goedkoopste crematieverzekering regelt alle belangrijke zaken tot en met de crematie zelf. Na de crematie is er vrijwel niets dat inbegrepen is, op het uitstrooien van de as na. Voor een eindreceptie, aangekleed of niet, is een andere verzekering nodig. Met de goedkoopste crematieverzekering huur je alleen de ruimte voor de opbaring en daarna moet er zelf aan een receptie gedacht worden.

Per aanbieder kan de goedkoopste crematieverzekering meer zaken inbegrepen hebben. Bekijk daarom eerst wat er allemaal meeverzekerd is voordat je een verzekering afsluit.

Op Zeker.com kun je eenvoudig besparen door allerlei verzekeringen en vaste lasten te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *