Zorgeloze Boekhouding: De Kracht van een Boekhoudprogramma voor ZZP’er

Zorgeloze Boekhouding: De Kracht van een Boekhoudprogramma voor ZZP’er

Als ZZP’er wil je je alleen maar bezighouden met waar je goed in bent: je eigen bedrijfsactiviteiten. Het bijhouden van de boekhouding is dan ook vaak iets wat er als eerste bij inschiet. Toch moet je als ondernemer wel je administratie op orde hebben, voor onder andere de Belastingdienst. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige boekhoudprogramma’s die jou als ZZP’er veel werk uit handen kunnen nemen. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over de kracht van een boekhoudprogramma voor ZZP’ers.

Overzichtelijke administratie

Een boekhoudprogramma biedt je een overzichtelijke administratie. Je kunt alle in- en verkopen eenvoudig bijhouden, het programma berekent zelf de BTW en je kunt digitaal factureren. Daarnaast behoudt je grip op je cashflow, want je kunt in een oogopslag zien welke facturen er nog open staan. Dit bespaart je als ZZP’er veel tijd en voorkomt dat je al snel het overzicht verliest in je administratie.

Tijdsbesparing

Naast een overzichtelijke administratie bespaart een boekhoudprogramma voor ZZP ondernemingen ook enorm veel tijd. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig je zakelijke bankrekening koppelen aan het programma, waardoor alle transacties automatisch in je administratie worden verwerkt. Ook worden periodieke facturen automatisch aangemaakt en verstuurd. Zo heb je als ZZP’er meer tijd om te besteden aan je eigen onderneming, zonder dat je je druk hoeft te maken om je administratie.

Altijd en overal toegankelijk

Een ander groot voordeel van een boekhoudprogramma is dat je overal en altijd toegang hebt tot je administratie. Zolang je beschikt over een internetverbinding kun je bijvoorbeeld facturen opstellen of bijwerken. En mocht je een keer onderweg zijn en je hebt geen toegang tot een laptop of computer, dan kun je altijd nog de app van het boekhoudprogramma op je telefoon gebruiken.

Bespaar kosten

Tot slot helpt een boekhoudprogramma je om kosten te besparen. Zo heb je bijvoorbeeld geen kosten meer voor het laten doen van je administratie door een boekhouder. Daarnaast voorkom je het programma dat je vergeet om facturen te sturen en misschien wel onnodig omzet misloopt. Geld besparen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Bonnetjes scannen

Tot slot willen we nog ingaan op de mogelijkheid om bonnetjes te scannen. Dit is een uitkomst voor de ZZP’er die veel onderweg is en daarbij regelmatig kosten maakt. Je hoeft niet langer alle bonnetjes te bewaren om deze later te verwerken in je administratie, maar kunt simpelweg een foto maken en deze inscannen in het boekhoudprogramma. Zo voorkom je dat je bonnetjes kwijt raakt en het bespaart je tijd en moeite.

Kortom, een boekhoudprogramma helpt je als ZZP’er dus heel goed op weg met je administratie. Je bespaart er niet alleen tijd mee, maar ook geld en het geeft je een duidelijk overzicht van je financiële situatie. Investeer daarom in een goed boekhoudprogramma en bespaar jezelf een hoop stress en gedoe!

Bron: https://rompslomp.nl/.